Het barbecue seizoen is in volle gang. Daarom hebben wij besloten de essentiële accessoires waarmee u uw gasten kunt verrassen, eens nader te bekijken. Barbecueën wordt steeds meer een bewuste bezigheid, en grillmeesters willen steeds vaker meer geavanceerde gerechten bereiden, naast varkensnek of worst. Met de hier gepresenteerde tools kunt u al uw barbecue klassiekers op een meesterlijke manier bereiden.
Tuin barbecue - de basis van ons succes
Er zijn vele soorten barbecues op de markt. Onder hen zijn er die op gas of houtkool of elektrisch werken. Ze zijn robuust van constructie en bieden meestal meerdere branders voor het bereiden van meer voedsel. Veel modellen hebben ook speciale roosters voor het opwarmen of opbergen van afgewerkte gerechten, zodat deze hun temperatuur behouden.
Met dergelijke gasgrills hebben we veel meer opties, aangezien elke brander zijn eigen regelbare verwarmingsvermogen heeft. Zij zijn meestal voorzien van deksels met een thermometer om de temperatuur te controleren en van kamers met openingen om de luchtstroom te regelen. Vet en vleessappen gaan in een speciale kom, wat het schoonmaken van de grill makkelijker maakt.
De moderne tuin barbecue heeft ook 1 of 2 legplanken voor het opbergen van borden of bestek, houders voor accessoires en extra gebruiksvoorwerpen zoals een flesopener.
Blaasmachine en schep voor de barbecue - handig opstoken
De blazer is een accessoire dat het aanmaken van een houtskool veel sneller maakt. We hoeven er niet voor te bukken en op kolen te blazen. De turbine in de blazer wekt een luchtstroom op die de vlam snel verspreidt.
Dankzij de schopje kunnen we gemakkelijk houtkolen in de grillkamer gooien zonder onze handen vuil te maken. Wanneer de barbecue klaar is, helpt dit hulpmiddel ook om de as uit de kamer te verwijderen. De schop is meestal gemaakt van sterk, hittebestendig metaal.
Gietijzeren plaat
Een populair accessoire dat aan de ene kant plat is en aan de andere kant geribbeld. Op een dergelijke plaat is het mogelijk gebakken eieren, groenten of hamburgers te bereiden zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat de ingrediënten over het rooster vliegen. Omdat hij van gietijzer is, wordt de warmte goed geaccumuleerd en de vetgroef vangt overtollig vet op. De montage is eenvoudig - u hoeft hem alleen maar op de plaats van de grill te zetten.
Smoker - heerlijke zelfgemaakte worsten
De doos is gemaakt van hittebestendig metaal en stelt u in staat te roken en extra smaak toe te voegen. Zodra het hout van uw keuze erin is gelegd, plaatst u het gewoon in de barbecuekamer. De rookdoos is een goed idee voor iedereen die graag experimenteert. De nasmaak van hout van fruit- of notenbomen zal het gerecht verrijken met nog meer smaaknuances. Natuurlijk is de smoker zelf ook een optie.
Thermometer - controleer de temperatuur
We hebben vermeld dat er thermometers in de grilldeksels zitten, maar die geven de temperatuur in de kamer aan, niet in het vlees. Voor de juiste bereiding van steaks en andere gerechten die meer precisie vereisen, is een vleesthermometer een onmisbaar instrument.
Dit instrument wordt aan de ene kant afgesloten door een spies die in het vlees wordt gestoken, en aan de andere kant door een display waarop de huidige temperatuur wordt aangegeven. Dit zorgt voor een maximale controle tijdens de voedselbereiding.
Barbecueaccessoires die nodig zijn voor het werken met vlees
Tangen zijn een essentieel gereedschap om voedsel vast te grijpen. Dankzij hen kunnen we de vitaliteit op het rooster verplaatsen, de spiesen draaien of de gegrilde groenten omroeren. Kies bij de aankoop een model met voldoende grote werkingsonderdelen, zodat u met kleinere en grotere gerechten kunt werken, en met een comfortabele handgreep als u van plan bent lang te grillen.
Voor het omdraaien van worsten of varkensnek werkt een vork echter het best. Het verschilt van een standaardbestek doordat het 2 lange tanden heeft - heel vaak zijn deze onder een lichte hoek gebogen om het gemakkelijker te maken in het vlees te stampen, zodat het er niet afvalt.
De spatel is een accessoire dat vooral bestemd is voor wie hamburgers en steaks bereidt. Dankzij de platte kop uit één stuk, gemaakt van dun plaatstaal, gaat de spatel snel onder het vlees zonder het te beschadigen en kunt u het snel omdraaien naar de andere kant. Het kan ook worden gebruikt om het voedsel aan te drukken, zodat het niet uitpuilt onder de hittebehandeling.
Zoals bij alle keukenaccessoires is een standaard ovenwant met een onderlegger een must. Hiermee kunt u hete accessoires hanteren, bijvoorbeeld bij het optillen van schalen met vlees. Het is een goed idee om een model van siliconen te kiezen voor een betere bescherming tegen de hitte.
En aan het eind van de barbecue?
Aan alle goede dingen komt een einde, en in het geval van een tuin barbecue hoort daar ook het schoonmaken bij. Zoals gezegd hebben moderne barbecues meestal een speciale vetopvangbak, maar het is onvermijdelijk dat er tijdens het barbecuen sappen uitspatten. Bovendien kunnen er aangebrande etensresten achterblijven op de roosters en de gietijzeren plaat.
U kunt zich het beste uitrusten met een grillborstel met harde borstelharen, die gemakkelijk vet en andere grillresten verwijdert. Zo kunt u alle onderdelen van de grill schoon houden. Wij raden u aan een borstel van hoge kwaliteit te kopen, zodat deze geen krassen maakt op de te reinigen oppervlakken. Let ook op het gewicht en de handzaamheid, zodat het schoonmaken comfortabel is.